HTML

ISMERETLEN.

Csupa ismeretlen, eddig még nem ismert, szinte fantasztikus valótlan, valóság.

Friss topikok

  • ISMERETLEN.: @András Gráner: Szerintem Ön értett félre valamit! Napi kettő tojás sárgájától még senki nem hízo... (2018.12.22. 10:09) Sok nő fejében megfordul a GYORS FOGYÁS!! 2016.05.19.
  • ISMERETLEN.: @Zsófia Torma: Üdv! Elnézést, hogy csak most jutottam ide. Örülök a találkozásnak. Tp. (2015.08.05. 17:46) 2008-vagy-2009?
  • ISMERETLEN.: @Chagall: Tisztelt Changall! Ebben a bejegyzésben csak utalás van az / a - b - q / állapotra. Az i... (2013.11.26. 22:29) MÁGNESES VIHAR.
  • ISMERETLEN.: @Chagall: Tisztelt Chagagall. Véleményét nagyon köszönöm. Az egyházi leírások szerint Krisztus sz... (2013.11.26. 21:54) HIBÁS A KERESZTÉNY NAPTÁR!!!

Linkblog

HIBÁS A KERESZTÉNY NAPTÁR!!!

2012.11.22. 14:47 ISMERETLEN.

Ebben a blogomban, már írtam az időszámítás, problémáiról. Amit most csak egy megjelent cikk ismertetésével támasztok alá,.

A CIKK:


 2012.11.22 11:29; Frissítve: 2012.11.22 11:29


Hibás a keresztény naptár – állítja a pápa
XVI. Benedek XVI. Benedek    
XVI. Benedek szerint egy hatodik századi szerzetes rosszul számolta ki Jézus születését.

Google Hirdetések
Egyedi 2013-as naptárakTervezze meg könnyedén 2013-asnaptárát online programunkkal!PrintPix.hu/naptar

    Share

alt
A témáról

    alt kommentek
    alt kapcsolódó link küldése
    alt hiba beküldése

A pápa tegnap publikálta három részes sorozatának befejező darabját, amiben Jézus életével foglalkozik. A könyvben XVI. Benedek Dionysius Exiguust, a hatodik században élt szerzetest hibáztatja, aki először számolta időszámításunk kezdetét Jézus születésétől.

Az eddig is köztudott volt, hogy Exiguus minimum négy évet tévedett, a pápa azonban nyíltan kijelenti legújabb művében: – Jézus valódi születésének időpontja jó pár évvel korábbra tehető – fogalmaz. A kérdés több évszázada foglalkoztatja az akadémistákat, a számításoknál azonban jó pár szempontot figyelembe kell venni.

Infó a Wikipediaról:

A keresztény Európa kronológiai kezdőpontját Dionysius Exiguus római apát 525-ben elvégzett számításai alapján állapították meg, aki Jézus születésének dátumát kereste, és ezt tette meg a naptár kezdőpontjának. Jézus azonban még Nagy Heródes alatt született (Mt. 2, 1.), legkorábban i. e. 8-ban, legkésőbb i. e. 4-ben. Ennek némileg ellentmond Lukács, aki Tiberius 15. évére (i. sz. 28-29) teszi Jézus megkeresztelkedését, vagyis ennek alapján i. e. 2-ben született volna.

Ez azonban még így sem egyeztethető össze Dionysius Exiguus számításaival, még Lukács alapján is legalább egy évet tévedett, de a Heródes halálát is megemlítő szinoptikusok alapján minimum négyet, hiszen Jézus vagy Júdeában, vagy Galileában született, ahol i. e. 4 után Arkhelaosz uralkodott.

A kérdésben az okozta a zavart, hogy Lukács alapján 30 évesnek gondolták Jézust a keresztelkedése idején, valójában Lukács inkább csak annyit közölt, hogy elmúlt már harminc éves, a többi adat alapján 35-36 körül lehetett.

Az európai kronológia ilyenformán nemcsak önkényesen megállapított, de tévesen meghatározott dátumot tett meg kezdőpontnak. A kezdőpont az első év első napja, következésképp 0. év nincs. Az időszámításunk előtti dátum kiszámításának képlete: i. e. dátum + aktuális dátum – 1. Például i. e. 1753 nem 3765, hanem 3764 évvel ezelőtt volt. Az években mért távolság számításánál figyelembe kell venni a fentebb már felsorolt rengetegféle különböző évkezdetet.

Ugyanezen okból az századok és évezredek kezdetei az 1-gyel kezdődő évben vannak. A második ezredforduló például nem 2000. január elsején volt, ahogyan azt a világ nagy része ünnepelte, hanem 2000. december 31-ről 2001. január 1-jére virradóan.

CIKK VÉGE.

Az ezzel kapcsolatos olvasnivalót itt a blogomban is megtalálják.

Tisztelettel: TENGERPICI

2012-11-22.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noshogy.blog.hu/api/trackback/id/tr644920010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kékavian 2013.11.26. 20:56:32

Jah Jézus ir 6 aug 11-15 között születhetett.
Részben Heródes halála Jánostól 4-5 hónappal való későbbi születése a Mária és Erzsébet viszonya valamint Jánost ünnepelő Máriát Ünnepelő időkből és asztrólógiai jellemrajzokból hozzávetőlegesen számoltam ki.....nem biztos de erőteljesen lehet.

A mai naptár hibálya még lehet a Pártusok naptárához való igazodás (olimpia évek tőlük származnak)és a -6év eltérése is.

ISMERETLEN. 2013.11.26. 21:54:00

@Chagall: Tisztelt Chagagall. Véleményét nagyon köszönöm. Az egyházi leírások szerint Krisztus születése az év leghosszabb éjszakáján született. A csillagászat szerint nem csak egy leghosszabb éjszaka van. Ami a Gergely naptár szerint Decemberben változó, egészen 18-tól 24-ig. terjedő időszakban változó. Az az hat hét nap eltolódás van. A nulladik év első napja az időszámítás szerint a születés éjszakája utáni első nap. Mert onnan kezdik számolni az éveket. Akkoriban lévő naptár formátum szerint az ottani naptár a mérvadó. Ugyanakkor abban az időben a Hold fázisai szerint számolták az éveket, ezért változott az évek hossza, az az a napok száma az években. A valódi kiszámítás Krisztus keresztre feszítése napja és az addig eltelt idő közötti napok száma adja meg Krisztus életkorát. Az életkorából kiszámított napok és évek alapján, 300 - 400 év hiányzik az időből, amivel nem tudnak elszámolni a naptár készítők. Gergely a naptárát a körülmetéléstől számítja, az meg a nyolcadik napon történik. Ezért helyezte Január elsejére az év kezdetét. Ugyanakkor, ha az eredeti Hold naptárat vesszük figyelembe, a 2000. év mint visszajövetel, a sokak által szidott gonosz birodalom kialakulásának győzelmi napjára esik. De mivel Gergely elszámolta a Nap és Föld pályáját, ami nincs 100 év mert már a nap és Földévet nagyon régóta ismeri a tudomány. Amit az egyház is alátámasztott már Gergely idejében is. Ezért valójában amikor 2013-at írunk, még csak 1967 és 1969 között vagyunk, ha a Hold és a Nap és a Föld elliptikus kicsapongó pályáját vesszük alapul. Az egyházi írások tévesen számoltak éveket. Amit Benedek pápa a fent megadott cikkben is elismer, mert írásos emlékek vannak az egyházi tudományosságról a vatikáni székhelyen. Amióta Gergely naptárt használnak minden évben több napot elszámítanak. Van amikor December 19-től Január 1-ig, van amikor December 24-től Január 1-ig. Ami hét éves ciklusonként változik, hozzá számítva a négy évenkénti szökőév egy napját, mert az év napja nem percekben mérődik, hanem amikor ugyanazon a ponton, ugyanazon a napon ugyanazon a helyen, a Nap ugyanazon a ponton találkozik a Földdel kapcsolatos ponttal. Az meg nem 365 nap, de nem is 258, mint a Hold találkozása a Nap a Föld és a Hold azonos állásával. Ami a Krisztus születésének az éjszakájának a z első napja. A világegyetem nem percekben, vagy órákban méri az időt, azt csak az ember teszi, viszonyítás képen. A világegyetem az emberi számításokhoz képest eltolódik hat hét napot, Gergely ezt megtoldotta még nyolc nappal, a változás a holdnaptár és a Naphoz viszonyított állapotát a Föld ellipszis elliptikus pályájából adódóan az előre haladást lekési 24 óra alatt,ami valójában csak egy éjszaka vonulata hét éves ciklusonként, amikor ugyan oda tér vissza. Amit az / a - b - q / állapot idéz elő. TENGERPICI
süti beállítások módosítása