HTML

ISMERETLEN.

Csupa ismeretlen, eddig még nem ismert, szinte fantasztikus valótlan, valóság.

Friss topikok

  • ISMERETLEN.: @András Gráner: Szerintem Ön értett félre valamit! Napi kettő tojás sárgájától még senki nem hízo... (2018.12.22. 10:09) Sok nő fejében megfordul a GYORS FOGYÁS!! 2016.05.19.
  • ISMERETLEN.: @Zsófia Torma: Üdv! Elnézést, hogy csak most jutottam ide. Örülök a találkozásnak. Tp. (2015.08.05. 17:46) 2008-vagy-2009?
  • ISMERETLEN.: @Chagall: Tisztelt Changall! Ebben a bejegyzésben csak utalás van az / a - b - q / állapotra. Az i... (2013.11.26. 22:29) MÁGNESES VIHAR.
  • ISMERETLEN.: @Chagall: Tisztelt Chagagall. Véleményét nagyon köszönöm. Az egyházi leírások szerint Krisztus sz... (2013.11.26. 21:54) HIBÁS A KERESZTÉNY NAPTÁR!!!

Linkblog

MÁGNESES VIHAR.

2013.06.27. 16:15 ISMERETLEN.

a_plazmaszfera_abrazolasa_a_fold_korul_1372342472.jpg_350x263

2013. Június 28. és 29. között geomágneses viharra számíthatunk a Földön.

Az ilyen mágneses viharok, nem napjaink kurióziuma. A központi csillag mindég is belekerül a páján való mozgása közben abba a szakaszba amikör az eddig még ismeretlen, vagy alig ismert energiamezőbe kerül. Amit valójában egyenes vonalú mozgásnak hisznek, de valójában elliptikus kicsapongó pája. A visszatérő ciklusok a pája kicsapongó mozgásából és az elliptikus pája eltérő vonalától függ. A most közeledő mágneses vihar nem akkora, hogy ilyen nagy hírt érdemeljen. Valójában a kis mértékű zavart okozhat, de az sem bizonyos. A Föld alakváltozása a szilárdabb vagy a vízfelületi érkezéstől függ. Az elnyelődés valójában magára a Földre nincs káros hatással. A vízfelületi elnyelődés esetét tekintve, nem kerül a Föld, Hold közeli állapot középpontjába, így a hatás nem növekvő.

Valóban okozhat akár károkat is, de ez csak elméleti síkon állapított jelenség. A gyakorlati periodikus rendszeréből adódóan maximum kisebb jelenség, közérzeti állapot  változást okozhat, néhány napra. De az előzetes érkezése, a megszokotttól látványosabb reakciókat vált ki. Az elektronikai eszközök HERC tartománya és a mágneses vihar tartománya napjainkban, tévedésből nem egyeznek meg. Mivel az állandó nem mindenütt állandó, így még a nagyobb, vagy a HERC közelebbi álapotot is jól tűrik. Maga az egyesülés, a telítettség állapotának csúcsán látványos és érezhető, vagy még hallható jelenséget is tud előidézni. Ami közérzet változást és csodálatos hangzást és látványt  is tud produkálni.  
A központi csillag körül lévő napszél, magnetoszféra, ionoszféra és termoszféra állapotaiból tevődik össze, amik hatással vannak a űrben keringő eszközök teljesítményére és megbízhatóságára, továbbá a földi telepítésű technikai eszközök működésére és veszélyeztethetik az emberek egészségét és életét.

Az űrbeli környezet állapotainak különböző változásai megszakíthatják a műholdak normál működését, amik a kommunikáció, a navigáció, a kereskedelem és a műsorszórás zavarása mellett a földi energiaellátó hálózatban is komoly zavart okozhatnak. Ezek összessége társadalmi és gazdasági károkkal jár.”   TENGERPICI

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://noshogy.blog.hu/api/trackback/id/tr415380838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kékavian 2013.11.26. 20:50:56

Remek oldald van. Igaz a szakzsargont (gondolom fizikus vagy csillagász asztronómus lehetsz) mégis 2x3x-i olvasásnál értelmezhető laikusnak is:)
Főleg a eltolódás - normál visszatérést amit 3 betüvel jelőltél igen nehezem értem, nade ne szomoritson el 67 éves vagyok és más a szakmám.
gg

ISMERETLEN. 2013.11.26. 22:29:32

@Chagall: Tisztelt Changall! Ebben a bejegyzésben csak utalás van az / a - b - q / állapotra. Az ismeretlen energia mint a tudomány számára fekete lyuk vagy sötét energia, mint olyan egy másik bejegyzésemben van róla szó. Ugyan ezen a blogon megtalálható. Igaz egy kicsit hozzá kell olvasni különböző szakirodalmakban. Mert maga az ismeretlen energia mint olyan, amikor valami van valamiben. Ami tulajdon képen az energia töltöttségét és állapotát hivatott betűkkel jelezni. Az állandó nem mindenütt állandó, mert a világegyetem alapvető energia töltöttsége valójában még ismeretlen a tudomány számára. Tágulásnak veszik azt a kis területű eseményeket, ami a világegyetem a galaxis valójában mint érzékelt, látott esemény jelensége, csak egy csepp a tengervízhez képest. Mert, ha kiülünk a tópartra és kimerítünk belőle fél liter mennyiséget nem észleljük a tó szintjének s változását. Az a - b - q állapotról talál még itt olvasnivalót, ha elolvassa biztosan jobban és egyszerűbben átlátja a tudomány ezen területét. Az írásom azért tűnik olyannak amilyennek írta, mert igyekeztem nem mindent szakzsargonnal magyarázni, hogy azon személyek is kedvet kapjanak az olvasáshoz és kísérletekhez akik egyszerűbb módszerekkel szeretnének meglepő eredményeket elérni, megismerni a a valós galaxis és univerzum állapotát ahol élünk és átlátnák a galaxis működéséből származó változásokat és nem mindent az energia kibocsátásra, meg az iparra fognának rá. Mert az alapvető változást nem a káros anyag kibocsátás, mint alapvető probléma, a felmelegedés mint látszólagos folyamat, magán a Földön mint élhető szféra a kicsapongó elliptikus pályájából adódóan, az ellipszis mint pálya nem mértani csupán hasonlóság, mert másképpen a Föld a Nap a Hold közelsége és távolsága alapvető zavart okozna a Nap egyenes vonalú forgómozgásának. Ami valójában egyenes vonalú, de elliptikus kicsapongó pályán való száguldást jelent. Ezért látható évente a hulló csillag, ami nem más mint a Nap pályáján átszáguldó energia változást okozó energia halmazok. Amik lehetnek szilárd, akár gáz formát is öltve. Ugyan még folyadékos állapotot a Föld kivételével nem nagyon találtak a közelben, de minden bizonnyal lenni-e kel, vagy éppen van is. Csak a mi kis területünk amit látunk csupán egy parány az egészből. Ahol látszatra tágulást észlel, de valójában az csak egy területi állapot. Mint a csillagszóró amikor sötétben meggyújtják, valójában szanaszét repülő apró darabkákat észlelünk, de attól még távolabbról nézve csak egy területi szóródást lehet észlelni, miközben, ha áthaladunk egy csillagszóróból kialakított területen, átéljük a tágulás pillanatnyi élményét. Ugyanakkor a távolból figyelve maga az élmény már nem valósul meg. TENGERPICI
süti beállítások módosítása